12/26/2013

Joulu mustavalkoinen


H + Happy Lights // Heidi Pm



Se tuli taas yhtä nopeasti kun menikin. En ehtinyt kirjoittaa valmisteluistani tänne kertaakaan, mutta hyvityksenä tässä tulee nyt kunnon selvitys ja kuvakokoelma kaikesta, mistä meidän joulu oli tehty. 

Olen jouluihminen ja kotonani sitä on vietetty aina samalla kaavalla. Mielestäni juuri se tekee tästä juhlasta erityisen. Lähestulkoon joka joulu, ainakin 25 vuoden ajan meillä on syöty riisipuuro, koristeltu kuusi, katsottu Lumiukko, paistettu joulutortut, käyty haudoilla ja sukulaisilla, syöty jouluateria, avattu lahjat ja käyty joulusaunassa. Muistan aina tuoksut ja sen tietyn lapsuuden joulutunnelman, kun olemme kaikki yhdessä eikä ole kiire minnekään.

Tänä vuonna joulumme oli siitä erikoinen, että se oli kaikkea muuta, paitsi perinteinen. Jouluruoat tottakai oli pakko hankkia ja valmistaa (tein ensimmäistä kertaa itse porkkanalaatikkoa ja paistoimme kinkunkin itse), samoin lahjoja tuli ostettua jonkin verran, mutta ehkä isoin muutos oli se, että tänä vuonna en viettänyt joulua vanhempieni kanssa kotipaikkakunnallani. 

Minua huolestutti, miten saisin sen saman joulutunnelman itselleni, minkä olen saanut tähän asti jokaisena jouluna.

Pahin jouluahdistukseni kaikkosi sillä, kun kävin pikaisesti lumisessa kotikaupungissani vanhempieni luona viikkoa ennen joulua. Siskoni kävi myös suloisen tyttärensä kanssa leipomassa, koristelemassa ja syömässä pipareita ja vietin ystäväni kanssa rennon shoppailupäivän pikkuputiikkeja kierrellen. Tuli siinä syöpöteltyä, juopoteltua ja juoruttuakin vähän. Erittäin terapeuttista ja rentouttavaa kaiken kiireen keskellä, voin suositella.


Kaupungilla // Heidi Pm


Joululaulut soivat tietenkin jo viikkoja ennen h-hetkeä, jotta pääsisin tunnelmaan, myös kodin perusteellinen siivous kuului joulujärjestelyihini. Ostin suurimman osan lahjoista netin kautta ja harva se päivä tipahti postiluukusta saapumisilmoitus ties mille paketille. Jouluruokaostoksillakin tuli ravattua useampaan kertaan, kun kaikki kokeiluni eivät menneet ihan putkeen, jotain olin saattanut unohtaa ostaa tai jotain oli ihan vahingossa saattanut päätyä omaan suuhun kesken kokkailujen. Hups.

Tärkein asia joulussa oli kuitenkin se, että kauan kaipaamani ihminen tuli pitkältä matkaltaan kotiin ja sain viettää vuoden ihanimman päivän hänen kanssaan. <3 Stressi ja ahdistus hävisi heti ja vihdoin saimme vain rentoutua ja nauttia:
 
Piparien tuoksusta...

Bakery // Heidi Pm

Joululeivontaa // Heidi Pm

Foxy // Heidi Pm















Lahjoista...

With Love // Heidi Pm

Tunnelmasta...

Kuusi tähtineen // Heidi Pm

Valoista...

Jouluvalot // Heidi Pm


Herkuista...

Ruokaa! // Heidi Pm


Namut // Heidi Pm

 
Ja tietenkin kodistamme, jota en malttanut olla edes joulupäivänä sisustamatta. Vanha musta KIVIK -sohvamme sai uuden kodin ja tilalle tuli ystävältä Karlstad -sohva, johon vaihdoimme vaan uuden päällisen. Joululahjaksi saatu Componibili -säilytyskaluste otettiin myös heti käyttöön. Jatkossa se toimii yöpöytänä makuuhuoneessa. 

Makuuhuoneesta puheenollen, se onkin seuraava sisustuskohteeni... Sitä ennen kuitenkin relataan ja rentoudutaan hetkinen. 

Täytyy varmaan todeta, että palataan sitten ensi vuonna asiaan (sinne ei onneksi ole montaa päivää aikaa)!

Karlstad + Componibili // Heidi Pm


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti