2/18/2014

Mieletön makkari


Joulun jälkeinen hiljaiselo päättyköön! Nyt on sitten ehtinyt kotonakin tapahtua kaikennäköistä, viimeisin sisustuskohteistani, makuuhuone, on nyt saatu aika hyvään vaiheeseen. Sänky meni uusiksi, kun sain vanhan rungon myytyä (ja vieläpä ihan hyvään hintaan, jos miettii missä kunnossa se rotjake oli), kaappitilaa tuli reilusti lisää, tekstiilit meni vaihtoon mattoa lukuunottamatta ja yleisilme on muuten selkeämpi ja valoisampi, kuin ennen. Tehtävä lähes suoritettu! 

Tästä kaikki lähti liikkeelle: suunnitelma makkarin tulevasta ulkomuodosta...
Suunnitelmia // Heidi Pm
Anno valokirjain "H", LEFF Brick kello, Malm korkea sängynrunko, Room Service juliste, Anno pussilakanasetti "Lomaruutu", Anno pellavapussilakanasetti, Förhöja  seinähyllyt, Componibili säilytyskaluste, Block valaisin, Bestå kaappi

Makkari 1 // Heidi Pm
Yllä lopputulos ja kuinka tähän päädyttiin...
  
Joululahjaksi saamani kaksilokeroinen Componibili olisi sopinut mitoiltaan IKEA:n Malm -sarjan matalan sängynrungon kanssa, mutta kun lähdimme varta vasten runkoa ostamaan, niin se oli tietenkin juuri silloin loppu... Olisihan minun pitänyt se jo ammattini puolesta tietää, ainakin vähintään arvata tai ihan viimeistään ottaa selvää, mutta tällaisia asioita ei aina voi ennustaa. No, onneksi oli PLAN B, päädyimme sitten hieman kalliimpaan vaihtoehtoon, nimittäin Malm:in korkeampaan sängynrunkoon. Niin, juuri siihen, jonka alle mahtuvat kaikki epämääräiset roippeet, joista olisin viimeistään uuden sängyn myötä halunnut päästä eroon. Ainakaan vielä emme ole saaneet aikaiseksi. Mutta sänky on hyvä ja tarjonnut oikein makoisat unet ainakin tähän asti.

Sängyn korkeusongelmaan oli helposti ratkaistu, kun meiltä löytyi myös korkeampi Componibili, joka on kuin luotu tuon sängyn kaveriksi. Matalampi on tällä hetkellä olohuoneessa pikku apupöytänä sohvan vieressä. Tosi kätevä laskualusta esimerkiksi kaukosäätimille ja teekupposelle.

Halusin makkariin vielä vaatekaappien lisäksi lisää säilytystilaa, mutta kuitenkin sellaisen ratkaisun ettei huone mene liian tukkoon. Eteisestä tutut Bestå -kaapit olivatkin juuri sopiva ratkaisu myös tänne, tosin nyt kaapit olivat puolet matalampia. 120x64 kokoisia kaappeja mahtui ikkunaseinälle kaksi ja ovien väriksi valitsin mattavalkoisen. Vetimiä en halunnut näihinkään, joten asensin runkoihin ponnahdussalvat. Kaapinovet avautuvat kätevästi painamalla. 

Sängyn toiseksi yöpöydäksi valkoisen pinnatuolin tilalle olin suunnitellut Hay:n Tray -pöytää, mutta keksin "hiukkasen" (noin 120€) edullisemman vaihtoehdon, nimittäin Förhöja -laatikoista kasatun kokonaisuuden. Lokeroihin voi laittaa esimerkiksi Anna Nygård Design:n loistavia sälekoreja, joista löytyy sopivan kokoinen joka lähtöön. Meiltä näitä löytyykin jo ennestään, toimivat tosi hyvin pikkutavaran piilottajina keittiössä, kylppärissä ja ihan missä vaan!
Makkari 2 // Heidi Pm
Makkarin seinät ammottavat vielä toistaiseksi tyhjyyttään, mutta helpotusta on luvassa, kunhan tauluprojektini etenee. Kerron myöhemmin lisää.

Ainiin, pakko vielä tähän lopuksi hehkuttaa, kun postipoika toi erittäin mieluisan paketin pari päivää sitten. Yksi monista sisustusunelmistani toteutui, kun sain Harri Koskisen suunnitteleman Block -valaisimen, mitä olen himoinnut jo vuosia ja vuosia sitten. Ei tämä turhaan ole voittanut palkintoja maailmalla. Kiitos ihana äiti. <3

Block // Heidi Pm