9/05/2013

Konttoriunelmia

Olisi mahtavaa, jos kotimme jokainen nurkka miellyttäisi silmää, mutta valitettavasti meiltä, kuten varmaan monelta muultakin, löytyy tila, joka on jäänyt kotia sisustaessa vähemmälle huomiolle. Asia häiritsee minua, koska kyseessä on kuitenkin kovassa käytössä oleva tila, jossa tulee vietettyä parhaimmillaan/pahimmillaan useita tunteja päivässä. Kyseessä on työtila -tai sellaiseksi haluaisin sitä vielä joskus kutsua.

Tällä hetkellä "työtilastamme" ei ole paljoa kerrottavaa. Se koostuu kahdesta liian pienestä pöydästä, kahdesta tietokoneesta ja kahdesta tuolista. Ainiin ja melkein unohdin mainita kaikki ne piuhat, johdot, sikin sokin ympäriinsä lojuvat paperit, lippuset ja lappuset. Säilytystilan puutteen huomaa, tottakai, jo työpöytiä katsoessa, mutta viimeistään silloin, kun astuu makuuhuoneeseen. Olen nimittäin siivonnut kaiken ylimääräisen "kätevästi" sängyn alle! Tavarat ovat kyllä poissa silmistä, mutta ei poissa mielestä.

Työtila // Heidi Pm





Olenkin jo tovin etsiskellyt sopivaa työpöytää, jonka ääreen mahtuisi kaksi dataajaa tietokoneineen, tulostimineen sekä toimistokamppeineen. Pöydällä pitäisi mahtua myös piirtämään ja suunnittelemaan. Pöydän tulisi siis olla mahdollisimman tilava, mutta rajoitetun kokoiseen nurkkaan sopiva. Vaihtoehtona olen myös miettinyt erillisen säilytyskalusteen hankintaa, koska uskon, että pöydän pinta-ala tulee nopeasti täyteen jo ilman lehtikoteloita, purkkeja ja lokerikkojakin.

Toimisto 1 // Heidi Pm

1. Malm -työpöytä (IKEA) + Tolix H Stool -jakkara (Armas Design) + Hay About A Chair -tuoli (Finnish Design Shop), 2. Micke -työpöytä (IKEA), 3. Componibili -säilytyskaluste (Kartell), 4. Fatboy Original -säkkituoli (Vepsäläinen), 5. Expedit -hylly (IKEA), 6. Kalenterikello (Grayson), 7. Työvalaisin (Ellos)


Kuvassa (yllä) on muutama IKEA:n pöytävaihtoehto, jotka ovat (toistaiseksi) listan kärkipäässä. Harmi vaan, etteivät nämä ole vielä täysin vakuuttaneet minua, Malm -työpöytää esimerkiksi ei ole suunniteltu kahdelle. Tämä olisi muuten täydellinen ulosvedettävine tasoineen. Micke -pöydän ääreen taas mahtuu kaksi, mutta jotenkin se vaikuttaa rimpulalle Malmiin verrattuna. Laatikot pöytätason alla ovat plussaa, mutta täyttyvät nopeasti turhasta. Tässäkään pöydässä ei ole tarpeeksi tilaa enää muulle askartelulle, kun tietokoneet vievät kaiken tilan. 

Expedit -hyllystä on saatavilla monta eri kokoa ja värivaihtoehtoa. Kuvassa korkeakiilto valkoinen. Lokerot täyttäisin ainakin Kvissle -lehtikoteloilla ja Granitin metallilaatikoilla. 

Korkeampaan (8- tai 16-lokeroiseen) Expedit -hyllyyn voi muuten myös kiinnittää sarjaan kuuluvan työpöydän. Silloin tuolit voisi asettaa pöydän ääreen vastakkain, mutta pöytäkokonaisuus pitäisi sijoittaa keskelle huonetta. Ei toimi pienessä tilassa. Ja jotenkin nuo avolokerot eivät miellytä minua, koska haluan nimenomaan tavarat piiloon, enkä laittaa niitä esille. Lokero on myös liian pieni tulostimelle, joten tästä ei olisi kauheasti meille hyötyä.

Kartell:n Componibili -säilytyskaluste on ollut hankintalistallani jo jonkin aikaa. Se toimisi kätevästi myös olohuoneen apupöytänä samalla kun sen sisään voisi piilottaa kaukosäätimet ja muut härpäkkeet. Kaluste on muovia, joten sitä voi tarvittaessa käyttää myös parvekkeella tai kylpyhuoneessa. En ole vielä keksinyt kummasta pidän enemmän, mustasta vai valkoisesta.

Työtuoleina meillä ovat tällä hetkellä musta pinnatuoli (Ellokselta) sekä ikivanha IKEA:n Skruvsta -lepotuoli, jonka laittaisin mieluusti vaihtoon. Ihmeen kauan se onkin jo tuossa sinnitellyt. Tykästyin Hay:n About A Chair -työtuoliin, sitä saa mustana ja valkoisena, käsinojilla tai ilman. Lisätuolina toimisi Tolix:n jakkara. 

Toimisto 2 // Heidi Pm
 
1. Välbekant -kirjoitusalusta (IKEA), 2. Särskild -muistilehtiö (IKEA), 3. Nud Extend -jatkojohto (Finnish Design Shop), 4. Kuulakärkikynä + teline (Clas Ohlson), 5. Välbekant -paperiliitin (IKEA), 6. Välbekant -muistikirja (IKEA), 7. Säilytyspurkit + kynät (Granit), 8. Framställa -teippirulla 4x (IKEA), 9. Lokerikko (Granit) , 10. Kvissle -lehtikotelo 2x (IKEA), 11. Bin Bin -paperikori (Finnish Design Shop)


PS. 
IKEA:an on tullut uusi osasto, paperikauppa, josta löytyy edullisesti kaikki muistilapuista paketointitarvikkeisiin. Granit kuuluu myös lempiputiikkeihini, sieltä löytyykin aina jotain tarpeellista. Toistaiseksi Granitilla ei ole vielä nettikauppaa, mutta putiikin tarjontaa pääset ihastelemaan täältä. Nämä "toimiston pikku apulaiset" jättäisin mieluusti näkyville. Jos esimerkiksi jatkojohtoja ei saa piilotettua, kannattaa niitä silloin korostaa! Nud Extend -jatkojohtoa on saatavilla monessa eri värissä. 

PPS.
Ihan pakko vielä hehkuttaa tähän loppuun, kun noista pikku apureista mainitsin, että Dymo (oikealta nimeltään kohokirjoitin) on aivan mahtava keksintö! Olenkin naksuttanut melkein joka purkin, lokeron ja laatikon kylkeen etiketin, missä kerrotaan mitä kyseinen säilytysväline pitää sisällään. Dymoa ja tarranauhaa myy esimerkiksi Clas Ohlson.


Dymo // Heidi Pm