9/13/2013

Ihana kamala elektroniikka

Luulin, etten ole elektroniikkaihmisiä alkuunkaan, kunnes koin eilen herätyksen, suunnitellessani uutta työpistettämme. Tajusin, miten vanhat tietokoneeni kaiuttimet ovatkaan! Siitä on varmaan lähemmäs 10 vuotta, kun ne päätyivät minulle siskon kautta, mutta ne toimivat edelleen ja ehkä siksi ei ole tullut mieleeni vaihtaa niitä uusiin. 

Tilasin samassa rytäkässä uuden valkoisen monitoimitulostimen, jonka halusin oikeastaan hyvän tarjouksen ja langattomuuden takia. Niin ja ulkonäön.

Canon Pixma MG3150 // Kodin 1


Hitaasta syttymisestäni elektroniikkaa kohtaan kertoo ainakin se, että älypuhelinaikaan siirryin vasta alle vuosi sitten sellaisesta Nokian peruskapulasta ja LCD -telkkua, eli tuollaista isoa ja litteää (varmistin lyhenteen juuri asiantuntijaltani) en olisi varmaan koskaan itse tullut hankkineeksi. Pärjäsin ihan hyvin sillä 50 kiloa painavalla kuvaputkitelkkarillakin... Tietokoneista en ymmärrä juurikaan mitään ja pleikkariakaan en osaa käyttää. 

Parisuhteemme on ollut koetuksella kaiuttimien vuoksi (enkä puhu nyt noista pienistä tietokoneen kaiuttimista). Aika moni mies omistaa tai on ainakin joskus omistanut sellaiset puolimetriset lattiamalliset, vähemmän huomaamattomat "ämyrit" (niin kuin mieheni niitä kutsuu), jotka on hankkinut ensimmäisillä omilla rahoillaan joskus 90-luvun alussa. Ymmärrän kyllä, että niillä on tunnearvoa, mutta sisustukseen ne eivät vain sovi. 

Asiasta käytin "keskustelua" ja kyllähän ne sitten häkkivarastoon tämän sisustusdiktaattorin käskystä raahattiinkin, mutta sillä ehdolla, että tilalle tulee pian uudet ja hienot.

Olen saanut tämän ämyrikriisin sovittua jo miehen kanssa, mutta omatuntoani kolkuttaa silti. Pitääkö minun olla niin pinnallinen ja puuttua asioihin, joista en mitään ymmärrä. Enhän oikeastaan osaa valita laitteita kuin ulkonäön perusteella. No, onneksi nuo kodin vempaimet kehittyvät huimaa vauhtia ja minulla on asiantuntijakin omasta takaa. Hakusessa siis kaiuttimet, jotka ovat samaan aikaan tehokkaat, mutta hyvän näköiset. Ei pitäisi olla liikaa vaadittu.

Selasin tänään vempainmyyjien sivuja ja bongasin nämä. Aivan täydellinen paketti! Saanko esitellä: Jawbone Big Jambox Wave. Pieni, tehokas, langaton. Ja valkoinen.




Jawbonen Jambox -kaiuttimia saa kahta eri kokoa ja useassa eri värissä. Hyvänä kakkosena olisi pienempi Jambox, mutta koska se on kannettava, kotikäyttöön se saattaisi olla liian onnettoman kokoinen. Mutta katsokaa tätä upeaa muotoilua!




9/12/2013

Leikataan sitten (sormeen) tyylillä!

Kerroinkin jo aikaisemmin, miten tärkeä keittiö meille on. Mies kokkaa työkseen ja minä taas myyn ja sisustan niitä. Mielestäni on tärkeää, että keittiövälineet ja muut arjen tarvikkeet, siinä missä muutkin kodin käyttöesineet, ovat katseenkestäviä. Meillä on olohuoneesta suora näkymä keittiöön ja koska säilytystilaa ei (sielläkään) ole riittävästi, on osa astioista ja välineistä jätettävä esille. Silloin niiden on miellytettävä silmää. 

Olen koonnut alle 12 kauneinta leikkuulautaa, joiden värimaailma on tuttu ja turvallinen, mutta muodot, materiaalit ja kuviot ovat sitäkin mielenkiintoisempia.



1. By april and may -verkkokauppa myy Nionio:n ihastuttavia leikkuulautoja, joista en osannut valita vain yhtä, joten tässä kolme yhdellä iskulla: Polka dots, Semi circle ja Squared. Laudat ovat kaksipuoleisia ja konepesun kestäviä. 28,50€

2. Arabian valmistama keraaminen Kala -leikkuulauta/talouslevy on valmistettu 50-60-lukujen vaihteessa ja sen on suunnitellut Raija Uosikkinen/Kaarina Aho. Saatavilla useita värivaihtoehtoja. Hinta noin 60€ riippuen laudan kunnosta.

3. Oyoy:n leikkuulaudan graafinen kuvio on toteutettu printtitekniikalla HDF -puukuitulevylle. 33,50€

4. Puludesignin kaksipuoleinen selluloosakuidusta valmistettu Kuusi -tarjotin/leikkuulauta kestää naarmutusta, kuumuutta ja konepesun. Sen on suunnitellut Anna Karell. 10,50€

Samaan sarjaan kuuluvat lasinaluset 4,50€

5. Marmorista valmistettua Hay:n Chop Chop -leikkuulautaa/tarjotinta on saatavilla kahta eri kokoa. XS-koko 79€

6. Marimekon klassinen Lokki -kuosi koristaa HDF -puukuitulevystä ja paperista valmistettua leikkuulautaa/tarjoilualustaa. 32€

7. EcoChef -leikkuulauta on valmistettu 100%:sta kierrätyskartongista. Tyylikkään leikkuulaudan pinta on erittäin tiivis, joten se ei ime itseensä makuja, tuoksuja eikä tarjoa alustaa bakteerien kasvulle. Leikkuulauta kestää konepesun ja sitä on saatavilla M- ja L-kokoisena. 22€ - 35,50€

8. Sigvard -leikkuulauta, jossa on Sigvard Bernadotten vuonna 1958 suunnittelema tunnettu Virrvarr-kuvio, on saatavana kahdessa koossa ja se on käännettävä. Pieni 41€, iso 56€

9. Zinotin Cut and Set -tarjoilualusta on valmistettu Durat-tehtaan ylijäämäpaloista. Sitä on saatavilla 11 eri värissä. 29€

10. Ferm Living:n Star -leikkuulauta on valmistettu laminoidusta koivuvanerista. Värivaihtoehtoja viisi. Voidaan pestä astianpesukoneessa, kestää myös kuumuutta. 28,50€



9/11/2013

Pientä kivaa



Eläimet // Heidi Pm

Posliinifiguurit ovat aiheuttaneet varmasti monelle -ei niin kitschistä pitävälle sisustajalle ylimääräisiä sydämentykytyksiä, jopa traumoja. Nyt nämä 90-luvulta tutut kirjahyllyn pölynkerääjät ovat kuitenkin tehneet näyttävän paluun ja harkiten valittuna kelpaavat vaativampaankin makuun. Katsokaa nyt, miten ihania ne ovat!

Kuvassa synttärikarkkejani Koziolin Babell -kerrosvadilta nuuhkivat keraamiset eläinhahmot sopivat selkeään skandinaaviseen tyyliin ja inspiraatiota niihin ovat tuoneet japanilaiset origamit. Forest -nimiseen settiin kuuluvat karhua, kettua ja oravaa esittävät hahmot ja niitä myy Hemtex.
 

Kettu // Heidi Pm
Orava + karhu // Heidi Pm