12/08/2013

Entraus


H + Hay // Heidi Pm

Kumma juttu, miten sama kaava toistuu joka kerta: kun jonkun nurkan saa kodissa valmiiksi, kriittinen silmäni huomaa heti seuraavan parannuskohteen. Viimeisin, ja juuri valmistunut projektini on eteinen. Ja se valehtelematta OLI kotimme kauhein huone. Eteistä ei pitäisi koskaan aliarvioida tai unohtaa sisustaa. Se on kuitenkin ensimmäinen tila, joka huomataan, sen perusteella saadaan ensivaikutelma asukkaista ja kodista.

Tämä olikin erittäin hyvä syy tehdä asialle jotain. Vanha eteisemme oli täyteenahdettu, epäkäytännöllinen, pimeä ja yksinkertaisesti ruma. Se ei todellakaan antanut sitä haluttua positiivista ensivaikutelmaa vieraillemme. Ja mitä eteisemme varustukseen tulee, asuntomme vakiokalusteisiin kuuluva 80-luvulta lähtien samassa seinässä roikkunut naulakkorumilus hattuhyllyineen sai luvan lähteä ensimmäisenä. Voi kun olisinkin mieluusti kiikuttanut naulakon suoraan roskalavalle, mutta koska asumme vuokralla minun oli ikävä kyllä säästettävä se vielä myöhemmiltä napinoilta välttyäkseni. Naulakkoa ei kuvassa juuri näy, koska se tursusi kaulaliinoja ja takkeja (osaksi myös siksi että siihen mahtui niitä ihan liikaa).

Kenkähylly kärsi samasta vaivasta, eli ahtaudesta ja se saikin kyytiä heti seuraavaksi. Ainoa asia, joka eteisessä miellytti oli tuo vanha kampauspöytä, joka tosin veti aina puoleensa kaiken ylimääräisen sälän, kun muutakaan pöytätilaa ei tässä nurkkauksessa ollut. Pöytä löysikin myöhemmin paikkansa makuuhuoneesta (joka muuten on seuraavaksi työn alla).


Eteinen ennen + Hay:n paketit // Heidi Pm

Haaveissani ollut Hay:n Loop oli ainoa naulakko, jonka kuvittelin sopivan eteiseemme. Sitä on saatavilla kahta eri kokoa (45x150cm ja 130x150cm)sekä muutamaa eri väriä. No, vaihtoehtoja värin suhteen ei ollut monta, eikä tosin koonkaan, sillä tilaa 130cm leveälle naulakolle ei olisi tästä pikkunurkasta herunut. 

Finnish Design Shopin tarjous tuli juuri sopivaan saumaan, enkä voinut tietenkään olla vastustamatta sitä. Päädyin siis valkoiseen ja 45cm leveään naulakkoon ja kaveriksi sille tarvittiin myös asiaan kuuluvat vaateripustimet, eli Hay:n Wiret. 

Harmi, etten ollut itse kotona pakettia vastaanottamassa, koska postinkantajan ilme olisi ollut kuulemma näkemisen arvoinen. Kovasti hän oli paketin sisältöä arvuutellut, eikä ihme, aikamoinen ilmestys se kyllä olikin!


Uusi eteinen 1 // Heidi Pm

Koska suurin ongelma eteisessä oli säilytystilan puute, päädyin ehkä turhankin massiiviseen ratkaisuun, nimittäin 120x40x128 cm kokoiseen Bestå -kaappiin (IKEA). Vaikka hyllytilaa onkin kaapissa reilusti, en usko että sitä voi silti olla liikaa. Ennemmin kuin huomaammekaan, kaappi varmasti taas tursuaa pipoista, kengistä ja kaulaliinoista. 

Tarkoituksena oli lisätä kaapin alle vielä 10cm korkea jalusta, mikä helpottaa siivoamista, mutta toisaalta kätevänä laskutasona toiminut kaapinpäällys kohoaa sellaisille korkeuksille ettei se taida tällaiselle kääpiölle olla enää kovin käytännönläheinen. Pitänee miettiä vielä asiaa. Ei tuo nyt kauhealle näytä ilman jalkojakaan.


Uusi eteinen 2 // Heidi Pm

Uutta eteisessä ovat myös Ikean valkoinen STAVE -peili (70x160cm), joka tuli vanhan mustanruskean Hemnesin tilalle sekä Pappelinan ihana hohtavan valkoinen Svea -muovimatto, joka tosin on tähän tilaan hiukkasen liian pieni, mutta löytää varmasti paikan muualtakin, jos tähän on joskus tulossa tilalle isompi samanlainen. Täytyy kyllä sanoa, että en olisi koskaan aikaisemmin harkinnut muovista, mutta halusin ehdottomasti valkoisen maton tuomaan valoa ja raikkautta eteiseen. Ja tietenkin materiaalin piti sopia kuraisille kengille, joten ei jäänyt kauheasti muita vaihtoehtoja. Matto ylitti kuitenkin kaikki odotukseni: sen lisäksi että se on laadukas ja näyttää hyvälle, se on myös helppohoitoinen ja tuntuu mukavan pehmeälle. Loistava sijoitus siis.

Siinä se nyt olisi, uusi raikas ihana eteinen, jota ei tarvitse enää hävetä! Tervetuloa meille! =) 


Uusi eteinen 3 // Heidi Pm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti